Skaitytojų pasiūlyti ypatingo skonio kepiniai

Baigėsi konkursas „Už receptus su romu – vertingi prizai virtuvei“. Skelbiame nugalėtojų atsiųstus receptus ir siūlome šiuos kepinius išbandyti savo virtuvėje.

I. Citrininiai keksiukai su makadamijų riešutais

Reikės:
0,5 stiklinės kvietinių miltų,
0,5 stiklinės kepintų makadamijos riešutų,
stiklinės cukraus,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
2 kiaušinių,
2 šaukštelių tarkuotos citrinos žievelės,
2 šaukštų romo STROH 80,
2 šaukštų sviesto,
0,3 stiklinės natūralių citrinų sulčių,
6 šaukštų medaus,
citrinos.

Kaip gaminti
* Miltus sumaišykite su maltais makadamijos riešutais, cukrumi ir kepimo milteliais.
* Į dubenį su sumaišytais sausais produktais įmuškite kiaušinius, sudėkite tarkuotą citrinos žievelę, supilkite romą ir viską gerai išmaišykite.
* Į gautą masę supilkite ištirpintą bei atvėsintą sviestą ir viską vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.
* Tešlą sukrėskite į formeles. Kepkite apie 15 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškeptus palikite atvėsti.
* Atvėsusius keksiukus apšlakstykite sumaišytu citrinų sulčių bei medaus glaistu ir papuoškite, pavyzdžiui, plakta grietinėle.

Receptą atsiuntė Romutė Mačionienė, Utena

II. Keksas

Reikės:
1 stiklinės cukraus,
100 g sviesto,
2 kiaušinių,
2 stiklinių grietinės,
2 šaukštelių aromatinio romo STROH 80,
1 stiklinės miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
1 šaukštelio sodos,
2 skardinių konservuotų ananasų,
1 stiklinės kokoso drožlių,
trupučio druskos.

Kaip gaminti
* Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, sviestą, kiaušinius, grietinę ir aromatinį romą STROH 80. Gerai išplakite iki vientisos masės.
* Po truputį berkite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Atsargiai išmaišykite. Įmaišykite susmulkintu ir nuvarvintus ananasus ir kokoso drožles.
* Visą tešlą supilkite į riebalais išteptą kepimo formą ir dėkite į iki 190º C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 1 val. ir 20 min.
* Patikrinkite, ar keksas iškepęs – bakstelkite mediniu pagaliuku ir pažiūrėkite, ar tešla nelimpa prie jo. Jeigu nebelimpa – iškepė.

Receptas - Karolinos Katinės, Vilnius

III. Karamelinis nepaprastai traškus riešutų pyragas

Reikės:
1 kiaušinio trynio,
170 g cukraus,
100 g sviesto,
100 g grietinės,
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
2 puodelių miltų,
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
lašelio migdolų esencijos.

Idarui reikės:
1-2 šaukštų abrikosų arba persikų džemo,
100 g sviesto,
100 ml grietinėlės,
100 g cukraus,
300 g įvairiausių riešutų (gali būti migdolai, graikiniai, lazdynų, pistacijos, anakardžių riešutai).
šlakelis aromatinio romo STROH 80.

Kaip gaminti:
* Kiaušinio trynį išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, migdolų esencija. Pilkite išlydytą sviestą, įdėkite grietinę, viską išmaišykite.
* Suberkite miltus, sodą ir kepimo miltelius, suminkykite tešlą. Jei trūksta miltų, pridėkite tiek, kad tešlą būtų galima kočioti. Padėkite ją pusvalandžiui į šaldiklį.
* Tešlą iškočiokite, įklokite į skardą ir pašaukite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 10 min.
* Kol tešla šiek tiek pakils, paruoškite karamelinį riešutų įdarą. Riešutus reikia užpilti šlakeliu STROH80 romo ir leisti bent pusvalandžiui pamirkti. Tuo metu, kai virtuvė po truputį pildosi nuostabiausiais kvapais, keptuvėje išlydykite sviestą, supilkite cukrų ir kepinkite, iki masė ims ruduoti. Tada smarkiai maišydami supilkite grietinėlę, kad neliktų gumuliukų. Truputį pakaitinus, supilkite įmirkusius riešutus. Geriau šios masės neragaukite – neliks pyragui.
* Ištraukite kepinį iš orkaitės, jį patepkite džemu ir užpilkite karamelės, riešutų ir romo mase. Kepkite, iki pyrago viršus ims ruduoti – apie 20-25 min.

Receptas - Deimantės Matulevičiūtės, Kaunas

Konkurso organizatorius UAB „Mineraliniai vandenys“ asmeniškai susisieks su visais laimėtojais ir susitars dėl prizų atsiėmimo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis