Reikės:
250 g makaronų vamzdelių,
300 g moliūgo be sėklų ir žievės,
1 svogūno
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų aliejaus kepimui,
žiupsnio muskato,
druskos,
2-3 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,
saujelės susmulkintų petražolių.
Kaip gaminti
* Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kepinkite keptuvėje su aliejumi.
* Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus.
*Moliūgą supjaustykite kubeliais ir suberkite prie svogūnų. Kepinkite ant nesmarkios ugnies, iki moliūgo gabaliukai suminkštės. Nukelkite nuo ugnies ir pravėsintą masę sutrinkite, gražinkite atgal į keptuvę, užberkite druskos, muskato riešuto ir pakaitinkite kartu su sviestu.
* Nusunktus makaronus pagardinkite pasiruoštu moliūgų pagardu, tarkuotu sūriu ir petražolėmis.