Trupinių pyragas su uogomis ir riešutais

Karštus skanėstus žiemą valgyti labai smagu, ypač kai už lango žiema, o namuose šilta, jauku ir kvepia pyragais. Skanumynai pakelia nuotaiką – išbandykite.

Reikės:
130 g sviesto,
2 kiaušinių trynių,
5 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus,
žiupsnio druskos,
stiklinės miltų,
2-3 valgomųjų šaukštų grūstų lazdynų riešutų,
300 g šviežių uogų bei vaisių,
3 šaukštų mėlynių (juodųjų serbentų) uogienės.

Kaip gaminti
* Uogas ir smulkiai supjaustytus vaisius sudėkite į puodą, įpilkite 50 ml vandens, įberkite 3 šaukštus cukraus, maišydami užvirinkite, dar pakaitinkite apie 5 min. ir supilkite į kepimo indą.
* Ant vaisų kepimo inde šaukštu paskirstykite uogienę. (Reikės vieno didelio indo arba kelių mažesnių.)
* Sviestą dubenyje sukapokite, įmeskite trynius, suberkite druską, likusį cukrų, miltus ir riešutus. Rankomis suminkykite tešlą ir tolygiai trupinkite ant kepimo inde esančios vaisių ir uogų masės. Pašaukite į 180 °C orkaitę, kepkite 20-25 min., iki trupiniai ims skrusti.
* Pyragą papuoškite šviežiomis uogomis, mėtomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis