Orkaitėje keptos daržovės

Šios gražiai apkepusios daržovės gali būti ir atskiras patiekalas, ir garnyras prie mėsos patiekalų. Kad skaniai iškeptų, jas nuolat reikia laistyti skysčiu iš kepimo indo.

Reikės:
5-6 nedidelių morkų,
4-5 bulvių,
5-6 pastarnokų,
4-5 svogūnų,
2-3 skiltelių česnako,
3-4 šaukštų aliejaus,
4-5 šaukštų daržovių sultinio arba vandens,
3-4 šaukštų sviesto,
druskos,
žiupsnio rozmarino,
pipirų.

Kaip gaminti
* Bulves, morkas, pastarnokus nuskuskite. Bulves perpjaukite pusiau. Morkas ir pastarnokus, jeigu storesni, perpjaukite pusiau išilgai. Sudėkite į kepimo indą.
* Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną supjaustykite į dvi-keturias dalis ir viską sudėkite prie daržovių į kepimo indą.
* Supilkite į kepimo indą sultinį, aliejų. Sviestą susmulkinkite už užberkite ant daržovių. Užbarstykite pipirus ir rozmariną.
* Kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje apie 35-45 min. nuolat pavartydami daržoves ir vis apliedami skysčiu iš indo. Paragaukite ir, jeigu reikia, užberkite druskos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis