Reikės:
1 pakelio (500 g) mielinės sluoksniuotos šaldytos tešlos,
3-4 šaukštų razinų,
2 šaukštų maltų riešutų,
2-3 šaukštų skysto natūralaus medaus,
šaukšto sviesto,
išplakto kiaušinio.
Kaip gaminti
* Šaldytą tešlą atitirpinkite – tai truks apie 25-30 min. Supjaustykite ją maždaug 2-3 cm pločio juostelėmis.
* Ištirpintą sviestą išmaišykite su medumi, riešutais ir nuplautomis, nudžiovintomis razinomis. Šiuo įdaru patepkite tešlos juosteles ir suvyniokite jas į roželes. Sudėkite roželes ant kepimo popieriaus kepimo skardoje. Jeigu kepsite bandeles iš karto, patepkite jų viršų kiaušinio plakiniu ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 25-30 min. Jeigu bandeles ruošiate iš vakaro, kiaušinio plakiniu aptepkite ryte, prieš kepant.