Višta su apelsinais ir rozmarinais

Aromatingas kepsnys – kvepiantis citrusais ir rozmarinu, pasirodo, visai nesunkiai paruošiamas.

Reikės:
1 vištos,
2 apelsinų,
200 g moliūgo be žievės ir sėklų,
stiklinės paukštienos sultinio,
druskos, pipirų,
rozmarinų,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti
* Apelsinus gerai nuplaukite. Vieną supjaustykite plonais griežinėliais, o kito žievelę nutarkuokite, išspauskite sultis.
* Vištą nuplaukite, vidų prikimškite kubeliais supjaustyto moliūgo, viršų įtrinkite apelsino sulčių ir alyvuogių aliejaus mišiniu. Įdėkite į kepimo indą, užberkite druskos, supilkite sultinį ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę.
* Kepkite apie 45-60 min. (nelygu vištos dydis) nuolat palaistydami skysčiu iš kepimo indo. Nepamirškite aplieti ir į vištos vidų prikimštų moliūgų. Likus kepti 15 min., į kepimo indą sudėkite apelsino griežinėlius, juos taip pat vis apliekite skysčiu iš kepimo indo.
* Iškeptą vištą pabarstykite tarp delnų patrintu rozmarinu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis