Žaliųjų pupelių ir daržovių troškinys
1 l vištienos sultinio arba daržovių nuoviro,
stiklinės žaliųjų pupelių,
200 g moliūgo minkštimo be žievės ir sėklų,
1 raudonos saldžiosios paprikos,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
mėgstamų žalumynų,
20 g sviesto,
½ stiklinės neriebios grietinėlės.
Kaip gaminti
* Puode užvirinkite 1 litrą sultinio. ½ stiklinės atidėkite padažui. Į puode verdantį sultinį suberkite pupeles ir virkite 25-30 min.
* Moliūgo minkštimą supjaustykite kubeliais, papriką – griežinėliais ir pakepinkite įkaitintame svieste, iki ims truputį skrusti. Pabarstykite druska.
* Keptuvėje įkaitinkite ½ stiklinės sultinio, ištirpinkite jame sviestą, įmaišykite grietinėlę, druskos, pipirų.
* Išvirusias pupeles nukoškite, užberkite ant jų moliūgo gabaliukus ir paprikas, užpilkite padažą. Užberkite susmulkintų žalumynų.
Svogūnų mėgėjai tikriausiai sakys, kad šiam patiekalui labai trūksta keptų svogūnų. Jie iš tikrųjų čia tinka – jau išbandyta! Pakepinkite juos svieste su trupučiu druskos ir užberkite troškinio.
Sirupe išmirkytos kriaušės
Kai kriaušės saldžios ir sultingos, net minčių nekyla kaip nors jas gardinti. Tačiau kai jos beskonės, pamirkymas sirupe joms suteikia aromato, saldumo ir švelnios rūgštelės.
Reikės:
3-5 kriaušių,
1 litro raudonų uogų, pavyzdžiui, aviečių, sirupo arba skystos uogienės.
Kaip gaminti
* Sirupą supilkite į dubenį.
* Kriaušes nuplaukite, nulupkite, pamerkite į sirupą ir palikite per naktį. Jeigu sirupas neapsemia kriaušių, apverskite kelis kartus, kad abu šonai vienodai įsigertų sirupo.
* Patiekite kriaušes supjaustytas, pabarstytas cinamonu (nebūtinai).