Kepti baklažanai su pomidorais ir sūriu

Baklažanas šiltųjų kraštų gyventojų laikomas daržovių karaliumi. Suvalgius baklažano patiekalą ilgai jautiesi sotus – lyg po mėsos patiekalo. Baklažanams paruošti yra sukurta daugybė būdų ir receptų.

Reikės:
2-3 baklažanų,
2-3 pomidorų,
3 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,
2-3 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
raudonėlių (rozmarinų arba bazilikų),
2 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti
* Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite plonais, maždaug 1 cm griežinėliais.
* Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai plonais, maždaug 2 cm griežinėliais. Pabarstykite juos raudonėliais, džiūvėsėliais, fermentiniu sūriu. Ant viršaus uždėkite sluoksnį pomidorų griežinėlių ir juos pabarstykite sūriu.
* Sudėkite baklažanus į kepimo popieriumi išklotą ir aliejumi pašlakstytą skardą. Likusiu aliejumi pašlakstykite baklažanus su pomidorais ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
* Iškeptus baklažanus pagardinkite šviežiais žalumynais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis