Reikės:
125 g sviesto
žiupsnelio druskos,
stiklinės rudojo cukraus,
150-180 ml auksaspalvio cukraus sirupo,
230 ml pieno,
2 šaukštelių imbiero miltelių,
2 šaukštelių cinamono,
1 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
900-950 g miltų.
Kaip gaminti
* Sirupą, sviestą ir cukrų ištirpinkie ant silpnos ugnies. Pakaitinkite iki virimo.
* Įpilkite pieną ir išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
* Suberkite prieskonius ir išmaišykite. Atvėsinkite.
* Suberkite kepimo miltelius ir miltus. Suminkykite tešlą, pafždalykite į 4-5 gabaliukus, suplokite juos, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve per naktį.
* Plonai iškočiokite po vieną tešlos gabaliuką ir formelėmis išspauskite meduoliukus.
* Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 5-7 minutes.
* Dekoruokite atvėsintus meduoliukus ištirpintu baltuoju šokoladu arba trištu miltelinio cukraus ir citrinų sulčių glaistu.