Savaitgalio meniu: kvapnus pyragas ir žuvis su svarainiais

Ką paruošti per šventines dienas, kad nebūtų sunku rogėse tampyti atostogaujančius mažuosius ir leisti vakarus ant sofutės? Tai galėtų būti žuvis ir pyragas.

Pyragas su kakava, riešutais ir uogomis
Uogos – gardus šio pyrago papuošalas. Vietoje vyšnių derės ir braškės, ir gervuogės, ir mangų gabaliukai. O šokoladas – nelygu jūsų norai, bet siūlyčiau išbandyti su juoduoju, karčiuoju.

Reikės:
4 kiaušinių,
250 g miltų,
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
½ arbatinio šaukštelio sodos,
250 g rudojo cukraus,
120 ml neriebios grietinėlės,
150 g sviesto,
žiupsnio druskos,
2 valgomųjų šaukštų nesaldžios kakavos miltelių,
2 valgomųjų šaukštų maltų riešutų,
šviežių uogų,
plytelės šokolado.

Kaip gaminti
* Kambario temperatūros sviestą išplakite iki purumo su cukrumi.
* Dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, kepimo miltelius, sodą, kakavą, druską.
* Į sviesto masę po vieną įplakite kiaušinius.
* Į sviesto ir kiaušinių masę įmaišykite miltų masę. Supilkite grietinėlę, suberkite riešutus ir išmaišykite. Sukrėskite tešlą į kepimo formą.
* Kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min. Atvėsintą pyragą apipilkite ištirpintu šokoladu, papuoškite uogomis. Jeigu ištirpdytas šokoladas per tirštas, įmaišykite šaukštą pieno.

Pangasijos su svarainiais
Ištvermingi – ilgai šaldytuve išsilaikantys svarainiai aromatu man pranoksta bet kokius citrusinius vaisius. Jų pjaustau į obuolienę, sutrintais marinuoju mėsą, žuvį.
Neturite svarainių? Išbandykite šį receptą su žaliųjų citrinų sultimis.

Reikės:
6 pangasijų filė,
4,5 šaukštų alyvuogių aliejaus,
4,5 svarainių,
žiupsnio druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
pluoštelio mėgstamų žalumynų.

Kaip gaminti
* Porą svarainių atidėkite, iš kitų išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite ir suberkite į aliejų. Geriausia tai padaryti keletą dienų prieš perkant žuvį.
* Pangasijų filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite svarainiais aromatizuotu aliejumi, užberkite druskos. Sudėkite žuvį ant sviestinio popieriaus, užtarkuokite atidėtus svarainius arba iš aliejaus išgriebkite svarainių gabaliukus ir sudėkite ant žuvies.
* Pašaukite žuvį į 180-200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 25 min. Iškeptą žuvį pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir žalumynais. Skaniausia valgyti su šviežiomis vaisių ir daržovių salotomis, pavyzdžiui, salierų kotų, saldžiarūgščių obuolių ir gražgarsčių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis