Kepenėlės su daržovėmis

Norite kitokios mėsos? Pasigaminkite kepenėlių. Iš karto pirkite daugiau – ruoškite su troškintomis arba keptomis daržovėmis. Valgykite šiltas, o kas liks – sutrinkite į paštetą. Užteptos ant duonos – tikras delikatesas. Tik nepagailėkite daržovių – morkų, svogūnų, salierų, pastarnokų.

Reikės:
1 kg kepenėlių,
0,5 kg nuluptų svogūnų,
0,5 kg nuskustų morkų,
300 g saldžiųjų paprikų,
5-7 kadagio uogų,
aliejaus kepimui,
3 šaukštų ištirpinto sviesto.

Kaip gaminti
* Nuplautas kepenėlės sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Vanduo kepenėles turi apsemti maždaug 3-4 cm. Įmeskite kadagio uogas.
* Svogūnus plonai supjaustykite ir sukepinkite įkaitintame aliejuje. Užberkite druskos.
* Morkas sutarkuokite ir taip pat sukepinkite, pabarstykite druska.
* Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į įkaitintą aliejų, pakepinkite 5 min.
* Išgriebkite iš puodo kepenėles ir sudėkite prie paprikų. Kepinkite dar 5 min. Patiekite kepenėles su pakepintomis paprikomis, svogūnais ir morkomis.
* Nesuvalgytas kepenėles ir visas daržoves sutrinkite elektrine trintuve, įpilkite sviestą, skysčio iš puodo, kuriame virė kepenėlės. Paruoškite norimo tirštumo paštetą, įberkite dar druskos, pipirų, jei reikia. Sukrėskite į stiklainį, atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis