Savaitgalio meniu: įdarytos paprikos ir trapūs sausainiai

Jau pasiilgome spalvų, o už lango vėl ėmė snigti. Ryškiaspalvis maistas gerai nuteiks jau pasiilgusius pavasario ir mėgstančius skaniai pavalgyti.

Sūriu, ančiuviais ir alyvuogėmis įdarytos paprikos
Paragavę šio patiekalo su pekorinu, išbandykite ir su kitokiais sūriais, pavyzdžiui, parmezanu ir trupučiu mocarelos. Įberkite keletą kaparėlių, cukinijos kubelių. Ančiuviai šiam patiekalui suteikia ypatingo skonio – jų niekuo nekeiskite.

Reikės:
6 saldžiųjų paprikų,
200 g pekorino sūrio,
20 juodųjų alyvuogių,
6 ančiuvių filė,
šaukšto alyvuogių aliejaus,
žiupsnio raudonėlio,
druskos.

Žurnalas "Moteris" (G.Barauskienės nuotr.)
Kaip gaminti
* Paprikas nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas. Paruoštų „geldelių“ vidų įtrinkite alyvuogių aliejaus, raudonėlio ir druskos mišiniu (druskos nepadauginkite).
* Ančiuvius susmulkinkite. Sūrį sutarkuokite.
* Į paprikų „geldeles“ padalinkite alyvuoges, ančiuvius, sūrį. Jeigu reikia, užberkite dar raudonėlio, druskos. Pašlakstykite trupučiu aliejaus.
* Kepkite apie 20 min. 180-200 laipsnių orkaitėje.

Trapūs sausainiai su spanguolėmis
Sausainius formuokite nebūtinai apvalius. Kokią formelę turite, tokią ir naudokite, pavyzdžiui, tiks ir maža stiklinaitė. O vietoj spanguolių galite berti bruknių.

Reikės:
250 g sviesto,
stiklinės cukraus,
4 trynių,
žiupsnio druskos,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
0,5 kg miltų, arba tiek, kad suminkytumėte tešlą,
saujelės spanguolių.

Glaistui reikės:
150 g miltelinio cukraus,
2 šaukštų drungno vandens,
2 šaukštų citrinos sulčių.

Žurnalas "Moteris" (G.Barauskienės nuotr.)
Kaip gaminti
* Kambario temperatūros sviestą iki purumo ištrinkite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi.
* Į sviestą po vieną įmaišykite trynius.
* Suberkite miltus ir kepimo miltelius, suminkykite tešlą. Padėkite ją 2 val. į šaldytuvą. Tada kočiokite, formuokite sausainius. Nedarykite labai plonų, kad nesubyrėtų. Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių orkaitėje.
* Glaistui išmaišykite visus komponentus ir šaukšteliu apliekite atvėsusius sausainius.
* Kol glaistas ant sausainių nesustingęs, „patupdykite“ ant jų uogas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis