Daržovių ir jautienos troškinys su ananasais

Tradicinių troškinių mėgėjai tikriausiai sakys: kam gadinti troškinį ananasais... Bet geriau pirma paragauti ir tada daryti išvadas. Patiekalui reikės ne šviežių, bet konservuotų ananasų.

Reikės:
300-400 g maltos arba smulkiai supjaustytos jautienos,
jaunos cukinijos,
2 svogūnų,
raudonos saldžiosios paprikos,
2 morkų,
2 pomidorų,
stiklinės kubeliais supjaustytų konservuotų ananasų,
aliejaus kepimui,
1-2 šaukštų balzaminio acto,
50 g sviesto,
trupučio aitriosios paprikos,
šviežių bazilikų lapelių.

Kaip gaminti
* Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pamaišydami kepinkite įkaitintame aliejuje apie 12-15 min.
* Morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Tada suberkite kartu su mėsa prie svogūnų, supilkite balzaminį actą, pamaišydami kepinkite dar apie 10-15 min.
* Nuplautus pomidorus, cukiniją, papriką (prieš tai iš jos pašalinkite sėklas) supjaustykite kubeliais, suberkite į keptuvę prie mėsos. Užberkite druską, pipirus, sudėkite sviestą. Retsykiais pamaišydami kepinkite iki pomidorais suminkštės. Tada sukratykite ananasus. Pakepinkite dar 3-5 min. ir patiekite su bazilikais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis