Kulinarinė pamoka: kuo gardinti salotas su silke?

Kad ir kokios skanios būtų salotos su silke, tradiciniai pagardai – aliejus, actas, majonezas, pipirai – kartais pabosta. O kaip dar būtų galima salotas gardinti? Siūlome išbandyti du kitokius receptus.

Salotoms reikės:
2 marinuotos silkės filė,
vidutinio dydžio burokėlio,
didelės morkos,
2 nedidelių bulvių,
raudonojo svogūno ropelės,
½ šaukšto sukapotų šviežių krapų.

Kaip gaminti
* Bulves, morką ir burokėlį išvirkite. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
* Silkės filė susmulkinkite.
* Svogūną nulupkite, plonai supjaustykite žiedais.
* Visus komponentus suberkite į dubenėlį, užberkite krapų.

Grietinės ir jogurto padažas

Reikės:
2 šaukštų grietinės,
1 šaukšto natūralaus jogurto,
½ mažos citrinos sulčių,
žiupsnio cukraus,
nedidelio svogūno ropelės.

Kaip gaminti
* Svogūną nulupkite, šiek tiek susmulkinkite ir elektrine trintuve sutrinkite iki vientisos masės.
* Visus padažo komponentus suplakite ir užpilkite ant salotų.

Pikantiškas padažas su kornišonais
Šiuo padažu užpilama silkė, o morkos, burokėliai, bulvės ir svogūnai patiekiami kaip garnyras.

Reikės:
2 marinuotų agurkėlių kornišonų,
150 g majonezo,
1-2 šaukštelių kaparėlių,
mažo šalotinio svogūno ropelės,
½-1/3 šaukštelio krienų,
1 šaukšto sukapotų petražolių.

Kaip gaminti
* Agurkėlius smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite.
* Svogūną nulupkite ir smulkiai sukapokite.
* Kaparėlius, jeigu didesni, galima šiek tiek pasmulkinti.
* Visus komponentus išmaišykite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis