Savaitgalio meniu: vyne marinuoti kepsniai ir biskvitas

Kodėl mėsa marinuota vyne? Tiesiog namie buvo šlakelis, norėjosi išbandyti, koks bus mėsos skonis, ją per naktį palaikius vyne. Vaikai dažnai prašo kepti sausainius, kad galėtų pažaisti su formelėmis. Tebus šįkart plonas biskvitas – jis irgi tinkamas vaikų žaidimams. O skanauti galės visi.

Vyne marinuotos išpjovos kepsniukai
Vyne esanti rūgštis šiek tiek paminkštino mėsą, nors išpjova dažniausiai ir taip būna minkšta ir specialiai jos minkštinti nebūtina. Dar kepsniukai įgijo nekasdienio skonio ir aromato.

Reikės:
1 vidutinio dydžio kiaulienos išpjovos,
stiklinės raudonojo vyno,
2-3 kadagio uogų,
aliejaus kepimui,
30-50 g sviesto,
0,5 šaukšto miltų,
stiklinės neriebios grietinėlės,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1-2 stiklinių pupelių,
saujelės gražgarsčių,
kelių griežinėlių aitriosios paprikos.

Kaip gaminti
* Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 2 cm griežinėliais. Sudėkite į dubenėlį, užberkite sutrintas kadagio uogas, užpilkite vyną. Padėkite mėsą į šaldytuvą.
* Iš vakaro šaltu vandeniu užmerkite pupeles, kad kitą dieną greičiau išvirtų.
* Mėsą apkepkite įkaitintame aliejuje ant smarkios ugnies maždaug 6-8 min., tada išgriebkite į troškintuvą.
*Tuo pat metu pasūdytame vandenyje išvirkite pupeles, nusunkite jas.
* Keptuvėje, kur kepė mėsa, iki rusvumo svieste pakepinkite miltus, maišydami supilkite grietinėlę. Paruoštą padažą supilkite ant mėsos troškintuve, įberkite šiek tiek aitriosios paprikos, uždėkite dangtį ir ant silpnos ugnies padaže mėsą troškinkite apie 15 min. Tada suberkite pupeles, užberkite pipirų. Ir dar šiek tiek pakaitinkite.
* Ragaukite su žalumynais, pavyzdžiui, gražgarstėmis.

Naminis biskvitas su varškės kremu
Ar su formelėmis tik sausainius galima formuoti? Ne tik. Pabandykite plonai iškeptą biskvitą. Pasigaminkite paprasto kremo – tegul mažieji jį maišo. Leiskite vaikams skanumyną papuošti cukraus pudra – ją taip smagu berti...

Tešlai reikės:
50 g miltų,
šaukšto krakmolo,
5 kiaušinių,

150 g cukraus,
trupučio druskos.

Kremui reikės:
200 g rikotos (arba varškės),
100 ml 35 proc. grietinėlės,
3-4 šaukštų vyšnių uogienės,
10-15 vyšnių iš uogienės,
1-2 šaukštų cukraus pudros.

Kaip gaminti
* Trynius atskirkite nuo baltymų ir iki purumo išplakite su cukrumi.
* Baltymus išplakite su trupučiu druskos, įmaišykite juos pamažu į trynius po truputį įberdami krakmolą ir miltus.
* Supilkite tešlą į vieną didelę arba dvi mažesnes sviestiniu popieriumi išklotas skardas maždaug 1 cm storio sluoksniu ir kepkite apie 10 min. 180 laipsnių orkaitėje. Mediniu iešmeliu dar anksčiau patikrinkite, ar jau iškepė: jei iš tešlos ištrauktas iešmelis švarus – jau!
* Leiskite kepiniui kiek atvėsti, tada atsargiai nuo jo nuimkite popierių.
* Grietinėlę išplakite su cukraus pudra. Rikotą išmaišykite su uogiene, įmaišykite išplaktą grietinėlę.
* Viršutinį tešlos sluoksnį atiduokite vaikams – tegul darbuojasi formelėmis. Apatinį aptepkite kremu. Tada bendrom pastangoms viršutinį užkelkite ant kremu aptepto apatinio. Į plyšiukus įmeskite po vyšnią.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis