Druskos tešloje kepta žuvis

Jau rašėme, kaip skaniai žuvį galima iškepti druskoje. Kepimas druskos tešloje labai panašus į jį. Tokiu būdu galima ruošti ir mėsą, ir žuvį. Išbandykite abu receptus, sužinokite, kuris jums labiau patinka.

Reikės:
1 kg druskos,
1 kg miltų,
0,5-0,6 l vandens,
1,5 kg žuvies (pvz., karpio, lydekos),
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
žiupsnio malto muskato,
vienos citrinos nutarkuotos žievelės,
1-2 šaukštų citrinos sulčių.

Kaip gaminti
* Druską ir miltus sumaišykite dubenyje. Supilkite vandenį, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Uždenkite ją, kad nedžiūtų, ir palikite apie valandą.
* Žuvį nuplaukite šaltu vandeniu. Vidų pašlakstykite aliejumi, citrinos sultimis, užberkite muskatą, sutarkuotą citrinos žievelę.
* Iš tešlos iškočiokite maždaug 5 mm storio žuvies ilgio lakštą. Per vidurį padėkite žuvį, užberkite šiek tiek rupios druskos, tešlą užlenkite į viršų ir sulipdykite.
* Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Orkaitę išjunkite ir joje žuvį palikite dar valandą. Tada patiekite iš tešlos „šarvų“ ištrauktą žuvį. Skanu su šviežiomis daržovėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis