Aštrus maltos mėsos troškinys

Kai norisi aštriau, paruoškite štai tokį gardų, sotų maltos troškinį, kurį skanu valgyti ir su bulvėm, ir su duona. Ir nepamirškite gausiai pabarstyti mėgstamais žalumynais.

Reikės:
0,5 kg maltos mėsos (kiaulienos, jautienos, avienos),
2 svogūnų,
2 morkų,
3 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų sviesto,
5 šaukštų pomidorų pastos,
pluoštelio petražolių.
druskos,
maltos aitriosios paprikos.

Kaip gaminti
* Svogūnus nulupkite, supjaustykite ir suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Pamaišydami kepkite 10 min.
* Morkas nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite ir suberkite prie svogūnų. Užberkite žiupsnį druskos, sudėkite sviestą. Pamaišydami kepkite, iki daržovės pradės truputį skrusti. Tada išgriebkite jas į dubenėlį, palikite atvėsti.
* Į keptuvę, kur kepė morkos ir svogūnai, suberkite mėsą ir pamaišydami kepkite ant silpnos ugnies apie 15-20 min. Užberkite druskos, pamaišykite.
* Morkas ir svogūnus elektrine trintuve sutrinkite iki vientisos masės. Sukrėskite ją į keptuvę prie mėsos, taip pat pomidorų pastą ir viską dar apie 5 min. maišydami pakaitinkite. Įberkite truputį aitriosios paprikos, išmaišykite ir ragaukite. Jeigu nepakankamai aštru, įberkite dar šiek tiek.
* Patiekite mėsą pabarstytą sukapotomis petražolėmis, su duona , bulvėmis ar šviežiomis daržovėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis