Savaitgalio meniu: žuvies suktinukai ir varškės apkepas

Suktinukams tinkamiausia šviežia žuvis, nes šaldyta, kai atitirpsta, yra linkusi trupėti, tokią sunku apvynioti aplink pomidorą. O skaniausias apkepas pavyksta iš pusriebės arba riebios varškės.

Žuvies suktinukai su pomidorais
Reikės:
5-6 baltos žuvies filė (pangasijos, jūros lydekos, menkės),
200-300 g vyšninių pomidorų,
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
šaukšto citrinos sulčių,
½ šaukšto sukapoto šviežio baziliko,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Žurnalas "Moteris" (G.Barauskienės nuotr.)
Kaip gaminti
* Sukapotą baziliką sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus ir citrinos sultimis.
* Žuvį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite pasiruoštu baziliko ir aliejaus mišiniu ir padėkite į šaldytuvą valandai.
* Pomidorus nuplaukite, 5-6 atidėkite. Kitus perpjaukite per pusę, sudėkite ant kepimo skardos, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir užberkite truputį druskos.
* Imkite po vieną žuvies filė, pabarstykite druska, apvyniokite apie pomidorą. Suktinuką sutvirtinkite mediniu iešmeliu. Suktinukus sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo indą.
* Žuvį pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 30 min. (nelygu žuvies filė storis).
* Pomidorus kepkite apie 20 min. 180 laipsnių orkaitėje (virš žuvies).
* Iškeptus pomidorus pabarstykite pipirais ir patiekite su suktinukais.

Purus varškės apkepas
Reikės:
2 trynių,
5 baltymų,
400 g varškės,
4-5 šaukštų maskarponės,
3 šaukštų cukraus,
1,5-2 stiklinių miltų,
šaukštelio vanilinio cukraus,
žiupsnio druskos.

Žurnalas "Moteris" (G.Barauskienės nuotr.)
Kaip gaminti
* Varškę ir maskarponę ištrinkite su tryniais.
* Suberkite miltus ir išmaišykite.
* Baltymus išplakite iki standžių putų su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Atsargiai įmaišykite į varškės masę.
* Kepkite 180 C orkaitėje apie 45-50 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis