Reikės:
200 ml 35 proc. grietinėlės,
1-2 šaukštų miltelinio cukraus,
½ šaukštelio citrinos sulčių,
1 citrinos labai plonai nutarkuotos žievelės,
žiupsnio malto cinamono,
šviežių mėtų lapelių.
I variantas: 2-3 šviežių obuolių, šaukšto sviesto.
II variantas: konservuotų obuolių iš kompoto.
Kaip gaminti
* Grietinėlę išplakite iki standumo su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis.
I variantas
Obuolius nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis, išimkite sėklas. Skilteles 2-3 min. kepkite įkaitintame svieste, pabarstykite citrinos žievele, cinamonu. Sudėkite skilteles į stiklines, ant viršaus dėkite plaktos grietinėlės, mėtų lapelių.
II variantas
Obuolių skilteles iš kompoto sudėkite į stiklines, užberkite cinamono, ant viršaus dėkite plaktos grietinėlės, mėtų lapelių.