Gaivus obuolių ir grietinėlės desertas

Visai paprastas derinys, bet galimi keli šio deserto variantai. Kurį rinktis? Geriausia išbandyti abu. Kai pasitaiko nusipirkti ne itin skanių obuolių, geriausia juos panaudoti tokiam desertui arba pyragui kepti.

Reikės:
200 ml 35 proc. grietinėlės,
1-2 šaukštų miltelinio cukraus,
½ šaukštelio citrinos sulčių,
1 citrinos labai plonai nutarkuotos žievelės,
žiupsnio malto cinamono,
šviežių mėtų lapelių.
I variantas: 2-3 šviežių obuolių, šaukšto sviesto.
II variantas: konservuotų obuolių iš kompoto.

Kaip gaminti
* Grietinėlę išplakite iki standumo su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis.

I variantas
Obuolius nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis, išimkite sėklas. Skilteles 2-3 min. kepkite įkaitintame svieste, pabarstykite citrinos žievele, cinamonu. Sudėkite skilteles į stiklines, ant viršaus dėkite plaktos grietinėlės, mėtų lapelių.

II variantas
Obuolių skilteles iš kompoto sudėkite į stiklines, užberkite cinamono, ant viršaus dėkite plaktos grietinėlės, mėtų lapelių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis