Reikės:
0,5 kg morkų,
2-3 bulvių,
140 g lęšių,
1 l daržovių ar mėsos nuoviro arba sultinio,
šaukštelio kuminų sėklų,
druskos,
trupučio aitriosios paprikos,
šaukšto sviesto.
Kaip gaminti
* Kuminų sėklas maždaug 1 min. pakepinkite įkaitintoje keptuvėje. Tada įdėkite sviestą, suberkite nuskustas, nuplautas ir smulkiai supjaustytas morkas. Kepinkite jas apie 15 min., iki ims truputį skrusti. Nukelkite nuo viryklės ir, kai atvės, sutrinkite elektrine trintuve.
* Puode užvirinkite sultinį, suberkite nuskustas, nuplautas ir kubeliais supjaustytas bulves. Po 15 min. suberkite šaltu vandeniu perlietus lęšius. Po 3-4 min. sukrėskite sutrintas morkas, suberkite prieskonius.
* Viską išmaišykite ir patiekite sriubą su trupučiu grietinėlės arba pagardinkite šviežiomis mėtomis.