Kiaušiniai maltos mėsos „kailiniuose“

Skani velykinių pietų repeticija. Jeigu jai pritrūktumėte šviežių žalumynų pagal receptą, naudokite džiovintus – vietoje šaukštelio šviežių, berkite po žiupsnelį džiovintų.

Reikės:
5 kiaušinių,
300 g maltos kiaulienos,
žiupsnio maltų juodųjų pipirų,
140 g virto kumpio,
1 šaukštelio sukapoto šviežio šalavijo,
1 šaukštelio sukapoto šviežio raudonėlio,
1 šaukštelio sukapoto šviežių petražolių,
100 g miltų,
100 g maltų džiūvėsėlių,
400 ml aliejaus virimui (gruzdinimui), arba tiek, kad apsemtų paruoštą kukulį.

Kaip gaminti
* Sudėkite į puode verdantį pasūdytą vandenį 4 kiaušinius. Virkite apie 7-8 minutes. Išgriebkite į šaltą vandenį. Kai atvės, nulupkite lukštus.
* Kumpį sutarkuokite.
* Maltą mėsą sumaišykite su kumpiu, žalumynais, pipirais ir padalinkite į 4 vienodus rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką suplokite kaip galima ploniau, į vidurį dėkite miltuose pavoliotą kiaušinį ir aplipdykite maltos mėsos mišiniu.
* Užkaiskite aliejų. Įberkite į jį truputį druskos. Išplakite likusį kiaušinį.
* Maltos mėsos mišiniu aplipdytus kiaušinius pavoliokite miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir pabaigoje – maltuose džiūvėsėliuose.
* Kai ims kilti rutuliukai verdančiame aliejuje, įdėkite po vieną paruoštus kiaušinius (geriau, kai jie vienas prie kito nesiliečia). Jeigu kiaušiniai-kukuliai per greitai ruduoja, sumažinkite karštį arba sumažinkite karštį ir nukelkite puodą kelioms minutėms nuo ugnies, kad aliejus kiek atvėstų. Jeigu turite kulinarinį termometrą, pamatuokite aliejaus temperatūrą – ji turėtų būti 160 laipsnių. Kukuliai tokioje temperatūroje turėtų virti apie 8-10 min.
* Išvirtus kiaušinius-kukulius išgriebkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis