Kuo mažesnės ir „garbanotesnės“ paprikos, tuo gražesnes „gėles“ iš jų pavyks atriekti.
Reikės:
4-5 kiaušinių,
2-3 nedidelių saldžiųjų paprikų,
2-3 šaukštų pieno,
2-3 šaukštų tarkuoti kietojo sūrio,
žiupsnelio druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
aliejaus kepimui.
* Paprikas nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, jeigu yra sėklų – pašalinkite.
* Keptuvėje įkaitintame aliejuje paprikų griežinėlius pakepinkite iš abiejų pusių.
* Kiaušinius su pienu ir druska šiek tiek paplakite, supilkite į aliejumi (ir džiūvėsėliais) pašlakstytą indą, tinkamą kepti orkaitėje. Į plakinį sudėkite apkeptas paprikas, užberkite šviežiai maltų pipirų ir tarkuotą sūrį.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol kiaušiniai bus iškepę. Iš kepimo indo išimkite mentele.
Krepšelis su šokoladu ir kriaušėmis
Krepšeliui reikės:
150 g atšaldyto sviesto,
220 g miltų,
1-2 valgomųjų šaukštų cukraus,
3-4 valgomųjų šaukštų šalto vandens,
žiupsnio druskos,
trupučio kepimo miltelių.
Įdarui reikės:
200 g plytelių juodojo šokolado,
200 ml 35 proc. grietinėlės,
2-4 didelių kriaušių,
stiklinės raudonųjų serbentų (arba aviečių) sunkos,
arbatinio šaukštelio citrinos sulčių,
šaukšto cukraus (galima cukraus berti mažiau).
* Kriaušes nulupkite, supjaustykite kubeliais, užpilkite uogų sunka, kad apsemtų, ir keletą valandų palikite.
* Sviestą pasmulkinkite peiliu ir sudėkite į elektrinį smulkintuvą kartu su cukrumi, druska, miltais ir kepimo milteliais. Susmulkinkite iki trupinių masės. Ją suberkite į dubenį, įpilkite šalto vandens, suminkykite tešlą ir padėkite valandai į šaldytuvą.
* Kai išimsite iš šaldytuvo, tešla išlipdykite kepimo skardutes (geriausios – išimamu dugnu). Pašaukite į 180 C orkaitę ir kepkite maždaug 15 min. Kai pradės rusvėti, ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
* Grietinėlę išplakite su citrinos sultimis ir cukrumi.
* Šokoladą sulaužykite gabaliukais į dubenėlį, o šį pamerkite į karštą vandenį, kad šokoladas ištirptų. Įmaišykite į jį du šaukštus plaktos grietinėlės.
* Į iškeptus krepšelius įberkite uogų sunkoje išmirkytų kriaušės gabaliukų, apliekite šokoladu, užberkite dar kriaušių (kuo daugiau kriaušių – tuo skaniau) ir uždėkite šaukštą plaktos grietinėlės.