Maltos mėsos kukuliai su pomidorų padažu

Su ryžiais? Su kuskusu? Su šviežiom daržovėmis? O gal skaniausi vieni su daug padažo? Spręskite patys arba pasitarkite su šeimyna – ir gaminkite.

Reikės:
1 kg neriebios maltos mėsos,
2 riekelių piene išmirkyto batono,
valgomojo šaukšto majonezo,
arbatinio šaukštelio raudonėlio,
žiupsnio druskos,
kiaušinio,
trupučio maltų juodųjų pipirų,
2-3 pomidorų,
3 šaukštų pomidorų pastos,
1 svogūno,
3-4 saulėje džiovintų pomidorų,
trupučio aitriosios paprikos,
šaukštelio maltos saldžiosios paprikos,
valgomojo aukšto sviesto,
2 valgomųjų šaukštų aliejaus kepimui.

Kaip gaminti
* Mėsą sumaišykite su piene išmirkytu ir sutrintu batonu, majonezu, juodaisiais pipirais, raudonėliu, druska ir išplaktu kiaušiniu. Rankomis suformuokite rutuliukus ir apkepkite juos keptuvėje įkaitintame aliejuje, iki apskrus. Išgriebkite į lėkštę.
* Pomidorus pamerkite į verdantį vandenį ir palaikykite 3 min. Tada nulupkite odeles, o minkštimą smulkiai sukapokite arba sutrinkite elektrine trintuve.
* Svogūną nulupkite, sutarkuokite, suberkite į keptuvę, kur kepė kukuliukai, įdėkite šaukštą sviesto. Kepinkite, iki svogūnai ims skrusti. Tada suberkite pomidorus, smulkiai sukapotus saulėje džiovintus pomidorus, aitriąją ir saldžiąją papriką, truputį druskos. Kepinkite ant nesmarkios ugnies apie 10 min., vis pamaišykite. Tada sukrėskite pomidorų pastą. Išmaišykite. Sugrąžinkite į keptuvę kukuliukus. Pamaišykite, kad jie pasidengtų padažu.
* Patiekite kukulius su bazilikų lapeliais. Galima užberti tarkuoto sūrio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis