Minkštos varškės spurgos

Ir maži, ir dideli jas mėgsta – išorėje traški plutelė, vidus – purus ir minkštas. O jeigu dar šiltos, ką tik iš puodo – sunku susilaikyti nuo dar ir dar vienos...

Reikės:
3 kiaušinių,
2 trynių,
5 šaukštų cukraus,
10–12 šaukštų miltų,
0,5 kg riebios arba pusiau riebios varškės,
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnio druskos,
šaukštelio vanilinio cukraus,
400–500 ml aliejaus,
miltinio cukraus pabarstyti.

Kaip gaminti
* Kiaušinius ir trynius ištrinkite su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Gautą mišinį išmaišykite su varške.
* Suberkite kepimo miltelius ir miltus, išmaišykite tešlą.
* Šaltame vandenyje pamirkytais delnais suformuokite rutuliukus ir leiskite į verdantį aliejų. Jeigu į tešlą įbersite daugiau miltų – formuoti spurgas bus lengviau, bet jos bus kietesnės ir sausesnės. Kuo mažesni tešlos rutuliukai, tuo greičiau išverda.
* Virkite ant nesmarkios ugnies. Iš pradžių įmeskite vieną ir pažiūrėkite, ar ne per greitai ruduoja – jeigu taip, sumažinkite karštį. Spurgas atsargiai pajudinkite mentele ar kiaurasamčiu, kad neprikibtų prie dugno. Vienu metu į puodą meskite tik po kelias spurgas, kad viena kitos neprispaustų, nesideformuotų.
* Kai spurgos taps rusvos, ištraukite ant popierinio rankšluosčio. Pabarstykite milteliniu cukrumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis