Savaitgalio meniu: vegetariški pietūs ir dribsnių sausainiai

Pietų patiekalas - visiškai paprastas, bet nebūtų toks skanus, jeigu ne plonyčiai makaroniukai. Jie plonesni už spagečius, labai greitai išverda, tad juos dedant į puodą moliūgas turi būti jau paruoštas.

Reikės:
plonyčių makaronų (2 „lizdelių“),
300 g moliūgo minkštimo,
0,5 šaukšto miltų,
50 g sviesto,
stiklinės pieno,
2-3 trikampėlių lydyto sūrelio („Laughing Cow“),
druskos,
šalavijo,
trupučio aliejaus,
šviežiai maltų pipirų.

Žurnalas "Moteris" (G.Barauskienės nuotr.)
Kaip gaminti
* Moliūgų kubelius ant smarkios ugnies apkepti su labai mažai aliejaus, kol ims skrusti. Baigiant kepinti suberkite šalavijo lapelius. Nukelkite nuo ugnies, pabarstykite druska, palikite keptuvėje, kad liktų šilti.
* Kitoje keptuvėje padažui ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išmaišykite, po truputį įmaišykite pieną ir sūrelius.
* Makaronus išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės. Po „lizdelį“ dėkite į lėkštę, užpilkite padažo, užberkite moliūgus ir pabarstykite pipirais.
P.S. Jeigu nemėgstate šalavijo, išbandykite receptą su petražolėmis.

Kukurūzų dribsnių sausainiai
Juos pagaminsite per keletą minučių. O nuo stalo jie dings dar greičiau... Įmaišykite į juos dar šiek tiek mėgstamų grūstų riešutų.

Reikės:
200 g kukurūzų dribsnių,
indelio kondensuoto pieno,
2-3 valgomųjų šaukštų aguonų,
2 valgomųjų šaukštų sezamų sėklų.

Žurnalas "Moteris" (G.Barauskienės nuotr.)
Kaip gaminti
* Visus komponentus sumaišykite.
* Po šaukštą masės dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
* Pašaukite į 190 °C orkaitę ir kepkite 5–7 minutes. Ilgiau nereikia – bus labai kieti.
* Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti bei sustingti. Tada nuimkite nuo kepimo popieriaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis