Reikės:
1 brokolio,
150-200 g išvirtų makaronų,
3-4 pievagrybių,
3-4 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,
2 šaukštų sviesto,
šaukšto maltų džiūvėsėlių,
druskos,
pipirų.
Kaip gaminti
* Brokolį nuplaukite ir pavirkite pasūdytame vandenyje apie 7-10 min. Tada išgriebkite į kiaurasamtį.
* Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir pabarstytus druska pakepinkite svieste ant smarkios ugnies apie 5 min., iki truputį apskrus.
* Į keraminį indą suberkite makaronus, pievagrybius, pamaišykite.
* Į keptuvę sudėkite likusį sviestą, įkaitinkite, tada suberkite gabaliukais supjaustytą brokolį, užberkite džiūvėsėlius ir ant smarkios ugnies apie 5-7 min. pamaišydami kepinkite. Apkeptus brokolio gabaliukus suberkite į indą prie makaronų. Užberkite druskos, pipirų, pamaišykite. Ant viršaus suberkite sūrį ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 15 min., iki sūris ims burbuliuoti.