A.Ivanauskas: mitas, kad tortui iškepti reikia daugiau nei 7 ingredientų

„Virtuvės mitų griovėjai“ Alfas Ivanauskas, Martynas Praškevičius ir Ali Gadžijevas pristatė naują savo receptų knygą „7 ingredientai. Draugams“. Ar trečioji knyga – artimiausiuose jų planuose, jie neišsiduoda, bet žada stebinti ir toliau.

Apie naująją knygą moteris.lt pakalbino vieną iš virtuvės mitų griovėjų – A. Ivanauską.

Kuo pirmoji ir antroji knyga skirtingos, kuo panašios? 
Ši knyga – tai pirmos knygos tęsinys. Jeigu patiko paprasti, bet originalūs receptai ir estetiškos nuotraukos, esame tikri, šioji dar labiau patiks. 
Skirsis tik tuo, jog ją ruošdami labiau galvojome apie draugų ir šeimos susibūrimus. Dažniausiai visiems iškyla klausimas – ką pagaminti netikėtais užsukusiems svečiams arba kokią vakarienę paruošti gimtadienio proga. Tad mes nusprendėme parašyti knygą, kuri atsakytų į daugelį šių klausimų, o gal ir visus... Labai džiaugiuosi skyriumi apie sūrius, mes sukūrėme įvairių pagardų prie jo, tad banalius riešutus, alyvuoges ir vynuoges palikite istorijai, o nuo šiol turėsite naujų originalių idėjų.
Knygoje yra puiki produktų derinimo lentelė. Ji padės dar laisviau bandyti kurti virtuvėje, nes žinosite, kas tarpusavyje dera, o  ko geriau nemaišyti. 
Be to, knygoje yra skyrius apie stalo serviravimą. Aptariame pagrindinius 7 stalo serviravimo elementus.

Ar į pirmosios knygos pristatymą atnešusieji jums dovanų – lėkščių – pamatys jas naujoje knygoje?
Tikrai taip, didžioji dalis lėkščių buvo panaudotos fotosesijos metu. Galima sakyti, mūsų svečiai taip pat prisidėjo prie knygos kūrimo. 

Kiek receptų antrojoje knygoje? 
Per 150. Aišku, šioje knygoje, kaip ir pirmojoje, mes prie kiekvieno recepto parašėme po kelis patarimus-pastabas, kurie padės iš vieno patiekalo padaryti dar keletą. Tad receptų viso galima suskaičiuoti daugiau nei 300...

Kas buvo sunkiausia rengiant naująją knygą?  
Atrinkti patiekalus, kurie pateks į knygą, nes sudėjus visus paruoštus, viršijome 400 puslapių. Tad teko kažko atsisakyti, ir tai buvo labai sudėtinga.
 
Trečioji knyga – ateinančių metų ar penkmečio planuose? 
Kūrybai neįsakysi... Kaip mūza pasakys – taip ir bus. Na, bet jūs jau žinote, kad mes mėgstame stebinti.
 
Paminėkite keletą kulinarinių mitų, kuriuos griaunate naujos knygos receptais.
Kad mėsos patiekalą pagaminti reikia labai daug laiko, o skaniai – ir labai daug prieskonių; kad tortui iškepti reikia daugiau nei 7 ingredientų, o užkandį draugams negalima pagaminti greičiau nei per 10 min. Arba kad namuose kokteiliui suplakti reikia turėti labai daug ingredientų.

Kuriuos patiekalus iš naujosios knygos pirmiausia siūlote išbandyti – ir jie pavyks net tiems, kas ne itin moka gaminti?  
Manau, bet kuris patiekalas pavyks kiekvienam, net ir nemokančiam gaminti. Tam ir dirbame. 
 
Ar komandoje neįvyko jokių pokyčių, gal priėmėt merginų? Ar griovėjai gali būti tik vyrai? 
Mūsų komandoje merginų yra – ir jos pačios geriausios. Taip, mes esame griovėjai, o merginos mūsų komandoje – skonio saugotojos.

Vakaro akimirkos:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis