Reikės:
450 g porų baltosios dalies,
450 g bulvių,
1 svogūno ropelės,
1 l paukštienos arba daržovių sultinio,
140 ml grietinėlės (35 proc.),
120 ml pieno,
50 g sviesto,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
žalumynų sriubai pagardinti, pvz., svogūnų laiškų.
Kaip gaminti
* Bulves nuskuskite, nuplaukite ir susmulkinkite mažais kubeliais.
* Porus susmulkinkite plonais griežinėliais. Truputį atidėkite sriubai dekoruoti.
* Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite.
* Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite bulves, porus, svogūnus, pabarstykite druska, pipirais. Pamaišykite, kad daržovės tolygiai pasidengtų sviestu. Tada uždenkite dangtį, palikite daržoves ant silpnos ugnies šusti, bet neleiskite joms prikepti, antraip sriuba nebus balkšvos spalvos.
* Nuimkite dangtį, supilkite sultinį, pavirkite jame daržoves apie 5-6 min. Kiek atvėsinkite ir sutrinkite elektrinu smulkintuvu. Supilkite pieną ir grietinėlę, išmaišykite, dar pakaitinkite, kad sriuba būtų karšta. Paragaukite – jeigu reikia, įmaišykite dar druskos, pipirų. Jeigu sriuba per tiršta, įpilkite dar sultinio.