Pomidorų pyragas - pietums ir vakarienei

Vakarienei – namuose, pietums ar priešpiečiams – darbe. Tiems, kas maistą nešasi į darbą iš namų, dažnai kyla klausimas, ką paruošti vakarienei, kad tiktų įsidėti į priešpiečių dėžutę. Išbandykite šį daržovių pyragą.

Tešlai reikės:
125 g sviesto,
130 g varškės,
stiklinės miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
2 valgomųjų šaukštų vandens,
druskos.

Įdarui reikės:
250-300 g brokolio,
3 kiaušinių,
300 ml grietinės,
5-6 nedidelių pomidorų,
150 g tarkuoto fermentinio sūrio,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
žiupsnio druskos,
žiupsnio džiovinto raudonėlio.

Kaip gaminti
* Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su varške. Įmaišykite su kepimo milteliais išsijotus miltus, įpilkite vandenį ir suminkykite tešlą. Ją iškočiokite ir išklokite 26–28 cm skersmens formos dugną bei kraštus. Padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui ar valandai.
* Brokolį supjaustykite šakelėmis, nuplikykite verdančiu vandeniu ir pavirkite 5 min. pasūdytame vandenyje, išgriebkite, kad nuvarvėtų.
* Kiaušinius išplakite, sudėkite grietinę, suberkite tarkuotą sūrį, pagardinkite druska, pipirais, raudonėliu ir gerai išmaišykite.
* Ant tešlos skardoje sudėkite brokolio gabaliukus, nuplautus pomidorus, supilkite įdarą ir kepkite 160-180 laipsnių orkaitėje apie 50-60 min. Jeigu viršus ims ruduoti per greitai, pridenkite folija.

P.S. Į įdarą skanu įpjaustyti kumpio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis