Prancūziškas obuolių pyragas

Prancūzai jį vadina galette. Tai apvalus, plokščias pyragas, kuris kepamas neįdėtas į formą. Tešla šiam skanėstui iškočiojama, ant jos vidurio dedama įdaro, o kraštai užlenkiami vidurio link. Pabandom nesudėtingą saldų variantą – su obuoliais?

Reikės:
230 g miltų,
50 g kukurūzų miltų,
3 šaukštų natūralaus jogurto,
5 šaukštų ledinio vandens,
1 šaukštelio rudojo cukraus,
žiupsnio druskos,
100 g sviesto iš šaldytuvo.

Įdarui:
2-3 rūgščių obuolių,
šaukšto ištirpinto sviesto,
šaukšto medaus (geriau skysto).

Kaip gaminti
* Dubenyje išmaišykite miltus, kukurūzų miltus, cukrų ir druską.
* Į miltų masę suberkite sukapotą sviestą, pamaišykite, kad sviesto gabaliukai pasidengtų miltais. Tada šią masę suberkite į virtuvinį kombainą ir paruoškite iš jos smulkių trupinių masę, Suberkite ją atgal į dubenį.
* Jogurtą sumaišykite su vandeniu. Po šaukštą pilkite ant trupinių dubenyje ir šakute vis pamaišykite. Jeigu tešla nepakankamai drėgna sulipti į rutulį, užpilkite dar 1-2 šaukštelius šalto vandens. Beveik neminkę iš tešlos suspauskite rutulį. Padalinkite jį į dvi dalis ir įvynioję į maistinę plėvelę padėkite porai valandų į šaldytuvą.
* Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į dubenį.
* Dubenėlyje pašildykite sviestą ir medų, užpilkite ant obuolių, atsargiai pamaišykite, kad užpilas padengtų obuolių paviršių.
* Iš tešlos iškočiokite apskritimus ant kepimo popieriaus. Skilteles sudėliokite iškočiotos tešlos viduryje, palikdami kraštus užlenkti. Skanu obuolius pabarstyti cinamonu.
* Gražiai užlenkite kraštus ir paruoštus kepinius su popieriumi perkelkite ant skardos. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min., nelygu tešlos storis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis