Keptos gardžios šaknelės

Vakarienei be mėsos – orkaitėje keptos morkos, pastarnokai ir česnakai. Nesate ragavę pastarnokų? Laikas sužinoti jų skonį. Ir kodėl gi ne šiandien?

Reikės:
800 g morkų,
800 g pastarnokų,
5-6 skiltelių česnako,
3-4 čiobrelio šakelių,
3 šaukštų klevų sirupo arba skysto medaus,
1 šaukšto garstyčių pastos,
2 šaukštų aliejaus kepimui (rapsų, saulėgrąžų),
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti
* Puode užkaiskite vandenį.
* Morkas ir pastarnokus nuskuskite, supjaustykite kaip fotografijoje – juostelėmis. Kai puode vanduo užvirs, sumeskite į jį supjaustytas daržoves ir pavirkite apie 3 min. Tada kiaurasamčiu išgriebkite į orkaitės skardą. Šalia sudėkite nulupto česnako skilteles.
* Klevų sirupą, aliejų ir garstyčias išmaišykite. Šiuo mišiniu pašlakstykite daržoves. Užberkite druskos, čiobrelius, pipirų.
* Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 30-35 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis