Paukštienos kepenėlės su keptais svogūnais ir obuoliais

Klasika, kurią kepenėlių mėgėjai mėgsta paįvairinti retesniais priekrosniais, padažais. Jeigu nesate gaminę kepenėlių, pradėkite nuo šio paprasto recepto. Kepenėlės skanu su bulvių koše, kuskusu, žalumynų salotomis.

Reikės:
130 g (3-4 paukščių) kepenėlių,
1 svogūno,
1-2 obuolių,
šaukšto sviesto,
šaukšto aliejaus kepimui,
100 ml madeiros (arba kitokio sauso vyno),
druskos,
čiobrelių, šalavijų patiekalui pagardinti ir dekoruoti.

Kaip gaminti
* Kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kepenėlės ir pavartydami gabaliukus kepkite apie 1 min. ant gana smarkios ugnies. Tada sudėkite pusę sviesto ir kepkite dar apie 1 min.
* Supilkite į keptuvę prie kepenėlių vyną, pavartydami kepenėlių gabaliukus kepkite apie 1-2 min. Užberkite druskos. Išgriebkite kepenėles į dubenį ir padėkite šiltai.
* Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, sudėkite žiedais supjaustytą svogūną. Užberkite truputį druskos ir kepkite, iki pradės minkštėti. Tada sudėkite likusį sviestą ir skiltelėmis supjaustytą obuolį. Kepkite skilteles po 1-2 min. iš abiejų pusių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis