Reikės:
130 g (3-4 paukščių) kepenėlių,
1 svogūno,
1-2 obuolių,
šaukšto sviesto,
šaukšto aliejaus kepimui,
100 ml madeiros (arba kitokio sauso vyno),
druskos,
čiobrelių, šalavijų patiekalui pagardinti ir dekoruoti.
Kaip gaminti
* Kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kepenėlės ir pavartydami gabaliukus kepkite apie 1 min. ant gana smarkios ugnies. Tada sudėkite pusę sviesto ir kepkite dar apie 1 min.
* Supilkite į keptuvę prie kepenėlių vyną, pavartydami kepenėlių gabaliukus kepkite apie 1-2 min. Užberkite druskos. Išgriebkite kepenėles į dubenį ir padėkite šiltai.
* Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, sudėkite žiedais supjaustytą svogūną. Užberkite truputį druskos ir kepkite, iki pradės minkštėti. Tada sudėkite likusį sviestą ir skiltelėmis supjaustytą obuolį. Kepkite skilteles po 1-2 min. iš abiejų pusių.