Bulvių tortilija ir užkandžiai iš jos

Ispanai turi tokį patiekalą iš apkeptų bulvių ir kiaušinių. Jį valgo karštą ir šaltą. Bulvės ir kiaušiniai – du pagrindiniai komponentai. Tačiau labai skanu įmaišyti kumpio gabaliukų, sūrio, keptų svogūnų ar saldžiosios paprikos juostelių.

Bulvių tortiliją šeimininkės kepa skirtingais būdais. Yra daug įvairių jos receptų. Bulves galima apkepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje. Ir pačią tortiliją galima kepti keptuvėje ant viryklės arba orkaitėje. Pasirinkite jums labiausiai patinkantį būdą.
Kad bulvės neprisigertų riebalų, apkeptas išgriebkite ant popierinio rankšluosčio.

Reikės:
0,8 kg bulvių,
6 kiaušinių,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
80 g tarkuoto čederio sūrio,
3 šaukštų aliejaus kepimui.

Shutterstock nuotr.
Kaip gaminti
* Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite 0,5 cm griežinėliais. Suberkite jas į aliejumi pašlakstytą skardą, pabarstykite jas druska, pašlakstykite aliejumi iš viršaus ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min. Keletą kartų atsargiai pamaišykite mentele. Bulves galima kepti ir didelėje keptuvėje ant viryklės, svarbu, kad keptuvė nesviltų, ir bulvių griežinėliai nesusitrintų.
* Kiaušinius išplakite su trupučiu druskos ir pipirų, įmaišykite sūrį. Į plakinį sukratykite bulves, atsargiai pamaišykite, kad bulvės pasidengtų kiaušinio plakiniu. Šią masę sukratykite į aliejumi pašlakstytą įkaitintą keptuvę. Kepkite apie 10-12 min. ant nesmarkios ugnies.
* Tada tortiliją išverskite į lėkštę ir grąžinkite į truputį aliejumi pašlakstytą keptuvę, kad apkeptoji pusė liktų viršuje. Kepkite dar apie 8 min. ant nesmarkios ugnies. Jeigu nedrąsu tortiliją apversti, kepkite ją orkaitėje – kiaušiniai tolygiai iškeps, tik pasirinkite orkaitėje kepti tinkamą indą, pavyzdžiui, apvalią pyrago skardą.

Iš šaltos tortilijos galima paruošti skanių užkandžių vakarėliui.

Užkandžiai iš bulvių tortilijos
Reikės:

400 g tortilijos,
12 alyvuogių,
12 ančiuvių arba lašišos griežinėlių,
12 medinių iešmelių.

Shutterstock nuotr.
Kaip gaminti
* Tortiliją supjaustykite kubeliais. Ančiuvius arba lašišos gabaliukus apsukite aplink alyvuoges, persmeikite mediniu iešmeliu ir susmeikite į tortilijos gabaliuką.
* Užkandžiai bus gaivesni, jeigu pridėsite po gražgarstės lapelį ar pomidoro skiltelę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis