Reikės:
3 kiaušinių,
2 kiaušinių trynių,
250-300 ml pieno,
žiupsnio druskos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
225 g miltų,
4 šaukštų aliejaus,
150-200 g kumpio,
200 g varškės,
100 ml natūralaus jogurto,
100-120 g sultenių arba kitokių salotų lapelių.
Kaip gaminti
* Kiaušinius, trynius, pieną išmaišykite su trupučiu druskos, pipirų. Po truputį įmaišykite miltus. Tešlą palikite 15 minučių brinkti.
* Varškę išmaišykite su jogurtu ir trupučiu druskos. Kumpį supjaustykite kubeliais.
* Iš tešlos įkaitintame aliejuje iškepkite lietinius. Ant kiekvieno lietinio dėkite po 1-2 šaukštus varškės įdaro, užberkite kumpio, suvyniokite lietinius ir patiekite su nuplautais sultenių lapais.
P. S. Varškės įdarą galima pagardinti sukapotomis petražolėmis, krapais.