Strutiena geriau už jautieną! Receptas

„Gero skonio klubo“ surengtoje vakarienėje virė diskusijos apie strutieną. Vieni jos ragavo pirmą kartą. Kiti, sako, mėgaujasi ja kaip galima dažniau, nes valgyti strutieną itin sveika ir labai skanu.

Kodėl stručių mėsa taip giriama ir kuo ji skiriasi nuo kitokios paukštienos? Ji neturi specifinio kvapo, jos skonis švelnesnis už veršienos, turi panašumų lyginant su jautienos filė. O tie, kas yra ragavę briedienos, tikina, kad strutiena į ją labai panaši. Netgi spalva kaip briedienos – tamsiai raudona.
Sveikos mitybos šalininkai strutieną mėgsta dėl to, kad joje mažiau riebalų nei jautienoje. Be to, stručių mėsa itin turtinga geležimi ir B grupės vitaminais, joje labai mažai cholesterolio.
Virtuvės šefai šią mėsą vertina dėl to, kad ją galima įvairiais būdais paruošti: kepti orkaitėje ir keptuvėje, ant grotelių, troškinti, virti. Ruošiama strutiena nesukietėja ir nesusitraukia, yra minkšta ir sultinga.

Renginio svečiams patiekalus iš strutienos ruošė restorano „Le Gout“ virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas. Štai vienas jo receptų:

Strutienos griežinėliai  su bergamoto bei grūdėtųjų garstyčių  padažu, pinijų riešutais bei pekorino sūriu

4 porcijoms reikės:
320 g strutienos išpjovos,
25 g bergamoto padažo,
25 g natūralių apelsiniu sulčių,
10 g grūdėtųjų garstyčių,  
10 g baltojo balzamiko,  
25 g medaus,
50 g alyvuogių aliejaus,
5 g pinijų riešutų, 
10 g gražgarsčių,
trupučio 5 pipirų mišinio,
druskos, 
10 g pekorino sūrio,

Kaip gaminti
* Strutieną nuplaukite, pašalinkite gysleles, mėsą suvyniokite į maistinę plėvelę ir sušaldykite, tada galėsite gražiai, plonai supjaustyti.
* Visus padažo komponentus, išskyrus gražgarstes ir sūrį, sumaišykite užpilkite juo plonai supjaustytus strutienos griežinėlius. Užberkite gražgarstes ir sūrį.

P.S. Virtuvės šefas pataria: jeigu šį patiekalą ruošdami neturėtumėt bergamoto padažo, vietoje jo galima būtų naudoti citrinų sultis.

Apie stručius:
Stručių augintojai džiaugiasi, kad šie paukščiai auga labai greitai – išsiritę stručiukai per metus užauga iki 100 kg. Vieno 1 kg mėsos kaina – apie 50-60 Lt. Be to, šie paukščiai vertinami ne tik gurmanų, bet ir kosmetikos gamintojų – stručių riebalai naudojami kosmetikoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis