Itališka velykinė pynė

Nėra nieko maloniau, kaip ant šventinio Velykų stalo padėti savo rankomis gamintą skanėstą. Ypač jei jis dar pretenduoja tapti stalo puošmena.

Reikės:
500 g miltų
120 g cukraus
2 kiaušinių + 1 trynio
150 ml aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus
50 g pieno

Kaip gaminti:
- Ant stalo išsijokite miltus, į paruoštą duobutę įpilkite 100 ml alyvuogių aliejaus, supilkite cukrų ir sumaišykite.

- Supilkite pieną ir toliau minkykite tešlą. Jei ji per kieta, pridėkite dar 1 šaukštą aliejaus. Pabaigoje tešla turi būti minkšta, tvirta ir elastinga.
- Padalinkite tešlą į tris lygias dalis ir rankomis kiekvieną jų iškočiokite į ilgą juostą.
- Supinkite visas tris juostas į vieną kasą, pabaigoje galus sujunkite lengvu piršto paspaudimu.
- Ištepkite riebalais kepimo indą, paguldykite ten pynę. Kruopščiai nuplaukite du kiaušinius, uždėkite juos ant pynės iš priešingų pusių ir pritvirtinkite tešlos juostelėmis.
- Išplaktu kiaušinio tryniu aptepkite visą pyragą ir pašaukite jį į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 40 minučių.

Nuotraukos - donnamoderna.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis