Trinta pomidorų sriuba

Skaniausia ją virti mėsos sultinyje, bet galima naudoti ir daržovių nuovirą. Sriubą gardinkite grietinėle arba žalumynais – petražolėmis, krapais, svogūnų laiškais.

Reikės:
10 vidutinio dydžio pomidorų,
500 ml daržovių sultinio,
100 ml pomidorų pastos,
4 didelių svogūnų,
2 skiltelių česnako,
2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,
žiupsnio druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
trupučio rudojo cukraus,
trupučio aitriosios paprikos,
petražolių, svogūnų laiškų.

Kaip gaminti
* Pomidorus nuplaukite, vieną aidėkite sriubai papuošti, o kitus 1-2 min. pamerkite į karštą vandenį, išgriebkite, pakiškite po šaltu vandeniu, tada nulupkite odeles. Minkštimą susmulkinkite arba sutrinkite.
* Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
* Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, uždenkite ir pamaišydami kepkite apie 15 min. ant vidutinio karštumo ugnies. Tada suberkite česnakus ir kepkite dar minutę. Kai atvės, sutrinkite iki tyrės.
* Puode užvirkite sultinį, sumeskite susmulkintus pomidorus, pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Tada supilkite pomidorų pastą, suberkite cukrų, aitriąją papriką. Išmaišykite ir uždenkite. Virkite apie 25 min. ant vidutinio karštumo ugnies. Tuomet įmaišykite sutrintus svogūnus, užvirinkite ir dar kaitinkite apie 5 min.
* Sriubą pagardinkite pomidorų griežinėliais ir žalumynais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis