Sūriu ir kiaušiniu užkepti žiediniai kopūstai

Patiekalui ruošti panaudokite keksiukų formą (metalinę ar silikoninę) su duobutėmis arba kepkite viename dideliame inde.

Reikės:
1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto,
60 g sviesto,
60 g miltų,
250 ml pieno,
200 g tarkuoto čederio sūrio,
4 kiaušinių,
druskos,
pipirų,
trupučio aitriosios paprikos.

Kaip gaminti
* Žiedinį kopūstą nuplikykite verdančiu vandeniu, supjaustykite žiedyną šakelėmis. Sudėkite jas į keptuvėje įkaitintą sviestą ir 10-12 min. pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies. Užberkite druskos.
* Kiaušinius gerai išplakite, įmaišykite sūrį, pieną, miltus, druskos, pipirų, paprikos.
* Žiedynus sudėkite į kepimo formos duobutes arba paskleiskite ant vieno didelio indo dugno. Užpilkite kiaušinių masę.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 35 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis