Marinuoti kiaušiniai

Paruoškite Velykų stalui neįprastą, netradicinį patiekalą iš putpelių kiaušinių. Lygiai taip pat patiekalą galima ruošti iš vištų kiaušinių, tik jie didesni, todėl reikės ilgiau virti.

Reikės:
12-14 putpelių kiaušinių,
1 stiklinės baltojo vyno acto,
1 stiklinės vandens,
svogūno ropelės,
šaukštelio baltųjų, juodųjų ir raudonųjų pipirų mišinio,
2 skiltelių česnako,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio cukraus,
saujelės petražolių lapų.

Kaip gaminti
* Kiaušinius virkite 3-4 min., nulupkite ir sudėkite į stiklainį. Užberkite petražolių lapelius.
* Marinatui puode užvirinkite vandenį, įberkite druską, cukrų, suberkite pipirus, česnako skilteles, supjaustytą svogūną. 15 min. marinatą virinkite ant silpnos ugnies. Kai truputį atvės, supilkite actą. Išmaišykite marinatą ir užpilkite ant kiaušinių.
* Šaldytuve marinuotus kiaušinius laikykite 2-3 dienas, tada ragaukite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis