Reikės:
12-14 putpelių kiaušinių,
1 stiklinės baltojo vyno acto,
1 stiklinės vandens,
svogūno ropelės,
šaukštelio baltųjų, juodųjų ir raudonųjų pipirų mišinio,
2 skiltelių česnako,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio cukraus,
saujelės petražolių lapų.
Kaip gaminti
* Kiaušinius virkite 3-4 min., nulupkite ir sudėkite į stiklainį. Užberkite petražolių lapelius.
* Marinatui puode užvirinkite vandenį, įberkite druską, cukrų, suberkite pipirus, česnako skilteles, supjaustytą svogūną. 15 min. marinatą virinkite ant silpnos ugnies. Kai truputį atvės, supilkite actą. Išmaišykite marinatą ir užpilkite ant kiaušinių.
* Šaldytuve marinuotus kiaušinius laikykite 2-3 dienas, tada ragaukite.