Kulninė svogūnų padaže

Keistas ausiai pavadinimas „karka“. Tai kiaulės (arba avies) kojos dalis, kitaip dar vadinama kulnine. Receptai su ja – ne iš populiariųjų. Dauguma siūlo įtrintą prieskoniais per naktį palaikyti šaldytuve, apvirti aluje. Gaminau šiek tiek kitaip.

Reikės:
4-6 kulninių,
5-6 didelių svogūnų,
3-4 morkų,
3-4 šaukštų neriebios grietinėlės,
6-8 kadagio uogų,
5-6 žirnelių juodųjų pipirų,
4-5 šaukštų aliejaus kepimui,
šaukšto sviesto,
1 džiovintos aitriosios paprikėlės,
druskos.

Kaip gaminti
* Kambario temperatūros karkas nuplaukite, sudėkite į puode verdantį pasūdytą vandenį (vandens tiek, kad mėsą ir morkas pakankamai gerai apsemtų), suberkite kadagio uogas, sudėkite didesniais gabaliukais supjaustytas morkas. Puodą uždenkite ir virkite apie 1 val. ant nesmarkios ugnies.
* Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pamaišydami kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinio karštumo ugnies, iki ims rusvėti. Baigiant kepti įmaišykite sviestą, pabarstykite druska. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

Moteris.lt (G. Barauskienės nuotr.)
* Mėsą ir morkas iš puodo išgriebkite į lėkštę, o skystį nukoškite per sietelį – kadagio uogos ir pipirai jau atidavė savo skonį ir aromatą mėsai, juos išmeskite.
* Mėsą sudėkite į orkaitėje kepti tinkamą indą.
* Vieną morką atidėkite, o kitas sykiu su svogūnai sutrinkite iki vientisos masės, supilkite į mėsos nuovirą, įmaišykite grietinėlę ir sutrupintą aitriąją papriką be sėklyčių. Paragaukite – jeigu trūksta druskos ar pipirų, įberkite dar. Viską gerai išmaišykite ir užpilkite ant karkų kepimo inde, sudėkite susmulkintą atidėtą morką. Pašaukite į 170 laipsnių orkaitę ir uždengtame inde karkas troškinkite dar apie 1 val. Baigiant troškinti atidenkite, kad apskrustų skūrelė.
* Skanu su orkaitėje keptomis bulvėmis ir obuoliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis