Krepšelis su rabarbarais

Prekybos centruose pasirodė pirmieji atvežtiniai rabarbarai. Ryškūs, raudoni. Atrodo labai viliojamai, prašyte prašosi iš jų ką nors pagaminti. Pavyzdžiui, orkaitėje keptą krepšelį su saldžiarūgščiu rabarbarų įdaru.

Krepšeliui:
150 g sviesto,
2 kiaušinių trynių,
1 kiaušinio baltymo,
4 valgomųjų šaukštų cukraus,
žiupsnio druskos,
½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
2 stiklinių kvietinių miltų.

Įdarui:
3-4 rabarbarų kotų,
3-4 šaukštų cukraus,
Šaukštelio vanilinio cukraus.

Kaip gaminti
* Rabarbarų kotus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, užpilkite cukrumi ir palikite per naktį.
* Šaltą sviestą sutarkuokite, suberkite cukrų, druską, miltus ir kepimo miltelius. Sumeskite trynius. Išmaišykite ir suminkę tešlą ir išlipdykite ja 22 cm skersmens kepimo skardą išimamu dugnu. Šepetėliu patepkite krepšelio vidų išplaktu kiaušinio baltymu.
* Kepkite 180 °C orkaitėje apie 10 min.
* Ištraukite iš orkaitės apkeptą krepšelį. Į rabarbarus įmaišykite vanilinį cukrų, sukrėskite juos su susidariusiu sirupu į krepšelį ir vėl pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 15-20 min., iki ims rusvėti kepinio kraštai. Tad ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti.

P.S. Likusį baltymą po krepšelio gaminimo galima išplakti su šaukštu cukraus iki standžių putų ir baigiant kepti paskleisti ant rabarbarų sluoksnio. Tada skanėstą pakepkite dar apie 10 min. 150 laipsnių orkaitėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis