Gaivus citrininis pyragas be miltų

Šiam pyragui kepti reikia maltų migdolų be luobelių. Tačiau tinka ir su luobelėmis, tik jo spalva bus kitokia – ne gelsva, o rusva.

Reikės:
4 kiaušinių,
200 g kambario temperatūros sviesto,
200 g cukraus,
180 g maltų migdolų (be luobelių),
250 g virtų bulvių košės,
3 citrinų plonai nutarkuotos žievelės,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
1 laimo sulčių,
3-4 šaukštelių miltelinio cukraus.

Kaip gaminti
* Sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Tada po vieną įmaišykite kiaušinius. Po jų – migdolus, o tada – šaltą bulvių košę, citrinų žieveles ir kepimo miltelius.
* Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 1 val.
* Iškeptą pyragą subadykite mediniu iešmeliu ir apliekite laimo sulčių ir miltelinio cukraus mišiniu. Palaukite, iki pyragas įsigers pasaldintų laimo sulčių, tada pjaustykite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis