Pyragas su kriaušėmis

Šokoladas ir kriaušės – labai skanu. Šiam pyragui tiks kietesnės kriaušės, nes jos kepdamos pernelyg nesuminkštėja, ir 99 proc. kakava – su ja kepinys pavyksta geriausiai.

Reikės:
100 ml grietinėlės,
180 g sviesto,
150 g cukraus (šviesaus muscovado),
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
3 kiaušinių,
200 g miltų,
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnio druskos,
2 šaukštų nesaldžios kakavos,
2 didelių (arba 3 mažesnių) kriaušių,
šaukšto miltelinio cukraus.

Moteris.lt (G. Barauskienės nuotr.)
Kaip gaminti
* Baltymus su druska išplakite iki standžių putų.
* Kambario temperatūros sviestą, pusę cukraus ir vanilinį cukrų ištrinkite iki purumo.
* Trynius išplakite su likusiu cukrumi iki purumo ir įmaišykite į sviesto masę. Tada įmaišykite miltus, kepimo miltelius, grietinėlę, kakavą (naudojau „Fazer“).
* Pabaigoje įmaišykite išplaktus baltymus. Tešlos įkrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą, uždėkite nuplautas, nusausintas kriaušes, sukrėskite likusią tešlą ir kepkite ventiliatoriaus režimu 160 °C orkaitėje apie 1 val. Palikite pyragą atvėsti skardoje, kad sutvirtėtų.
* Nepamirškite pyrago pabarstyti milteliniu cukrumi arba aplieti tirpintu juoduoju šokoladu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis