Vištienos suktinukai

Paukštienos ir kiaulienos derinys gali atrodyti keistas, kol jo neparagauji. Parūkyta šoninė gero skonio suteikia ne tik sausokai paukštienos krūtinėlei. Į rūkytą šoninę įvyniojamos ir žuvys.

Reikės:
3 vištienos krūtinėlių,
6 plačių parūkytos šoninės griežinėlių,
žiupsnelio druskos,
šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių,
trupučio aitriosios paprikos,
pluoštelio petražolių,
šaukšto sviesto,
aliejaus kepimui,
baklažano,
pluoštelio salotų lapų,
šaukšto citrinų sulčių,
šaukšto alyvuogių aliejaus,
žalios (arba kitos spalvos) saldžiosios paprikos,
4 medinių iešmelių.

Kaip gaminti
* Krūtinėles nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite per pusę išilgai. Puseles šiek tiek pamuškite, kad suplonėtų. Tada įtrinkite jas druska, prieskoniais. Ant kiekvienos puselės dėkite po truputį sviesto ir po petražolės lapelį. Suvyniokite kiekvieną mėsos juostelę lyg mažą vyniotinį, apvyniokite šoninės griežinėliu.
* Tris suktinukus suverkite ant dviem iešmeliais. Tarp suktinukų užverkite žalios saldžiosios paprikos gabaliukų. Su likusiais suktinukais padarykite taip pat. Tada sudėkite į kepimo indą, pavyzdžiui, nedidelę skardą, pašlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus.
* Kepkite 160-180 laipsnių orkaitėje 45-50 min. (mėsą storokai suvyniota, keps ilgiau).
* Kol mėsa keps, paruoškite baklažanus. Nuplaukite juos, supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska ir kepkite po 1-2 min. iš abiejų pusių. Dar skaniau būtų, jeigu prieš kepant pavoliotumėte juos kiaušinio plakinyje ir maltuose džiūvėsėliuose.
* Patiekite suktinukus su baklažanais ir salotų lapeliais, pašlakstytais citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis