Kulinarinė pamoka: viena tešla – du skirtingi įdarai

Lietiniaigrikių miltų ir du įdarai jiems: sūrus ir saldus. Visu kitus sugalvokite jūs patys. Svarbiausia iškepti skanius ir dailius lietinius – jie pagrindas bet kokiam jūsų sugalvotam įdarui.

Siūlome išbandyti du tešlos receptus.

I variantas
Reikės:

250 g grikių miltų,
3 kiaušinių,
100 g ištirpinto sviesto ir dar šiek tiek keptuvei patepti,
280 ml geros kokybės sidro,
240 ml vandens,
žiupsnio druskos.

Kaip gaminti
* Kiaušinius išplakite, supilkite ištirpintą sviestą, įberkite druską, pamaišykite. Tada supilkite sidrą, vandenį, įsijokite miltus ir dar sykį viską gerai išmaišykite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu sviesto.
* Pusvalandžiui tešlą padėkite į šaldytuvą, tada kepkite lietinius.

Shutterstock nuotr.
II variantas
Reikės:

70 g grikių miltų,
100 g kvietinių miltų,
500 ml pieno,
3 kiaušinių,
šaukštelio cukraus,
žiupsnio druskos,
80 g ištirpinto sviesto.

Kaip gaminti
* Išplakite kiaušinius su druska ir cukrumi. Tada įmaišykite likusius komponentus ir plakite iki vientisos masės.
* Palikite tešlą per naktį šaldytuve brinkti. Likusi valandai iki kepimo, ištraukite tešlą iš šaldytuvo, pamaišykite. Jeigu pasidarė kiek per tiršta lietiniams, įmaišykite šiek tiek pieno. Tada įkaitinkite keptuvę, įdėkite truputėlį sviesto arba įpilkite kelis lašus aliejaus ir kepkite plonus lietinius.

Lašišos įdaras: 150-200 g lašišos (sūdytos arba rūkytos), 100-120 ml natūralaus jogurto, krapų.
Lašišą susmulkinkite, jos gabaliukų dėkite ant lietinio, užpilkite šaukštą jogurto, užberkite krapų ir valgykite.

Riešutų sviesto įdaras: 100 ml riešutų sviesto. Plonai užtepkite ant šilto lietinio riešutų sviesto ir suvyniokite jį. Valgykite, kol neataušo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis