
Estijoje teko ragauti kelių skirtingų desertų su kama grūdų mišiniu, kuriuos estai taip ir vadina „Kama“. O desertui, ragautam Avinurme medžio meistrų centre, šeimininkės naudoja ne „Kama“ grūdų mišinį, bet džiovintos juodos duonos trupinius.
Desertas su „Kama“
6-8 porcijos
400 g varškės,
250 ml 35 proc. grietinėlės,
2-3 šaukštų kama mišinio,
2-3 šaukštų cukraus,
šaukštelio vanilinio cukraus,
6-8 šaukštų braškių uogienės (šviežių ar konservuotų vaisių, uogų),
kelių lapelių mėtų.
Kaip gaminti
* Į varškę įmaišykite kama miltų mišinį.
* Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vanilių cukrumi ir įmaišykite į varškę.
* Į serviravimo indelį dėkite šaukštą uogienės, 2-3 šaukštus varškės mišinio, papuoškite mėtomis, uogomis, vaisių gabaliukais.
Kama mišinys naudojamas ne tik desertams ruošti. Jo įmaišoma į kefyrą, pasukas, natūralų jogurtą. Grūdų mišinyje gausu ląstelienos, mineralų ir vitaminų. Beje, estai gamina ir šokoladą su kama mišiniu.
