Estiškas desertas su grūdais

Smagios viešnagės Estijoje metu ne sykį teko ragauti skanaus deserto, kuriam paruošti naudojamas keturių grūdų miltų mišinys „Kama“. Sako, pastarasis itin efektingai padeda lieknėti, kai valgomas su liesu jogurtu ar kefyru.

Moteris.lt (G. Barauskienės nuotr.)
„Kama“ tai maltų rugių, kviečių, miežių ir žirnių mišinys. Šio mišinio iš estiškų grūdų galima įsigyti prekybos centruose arba pasigaminti patiems. Grūdus reikia atskirai išvirti truputį pasūdytame vandenyje, nudžiovinti, tada paskrudinti orkaitėje, sumalti ir visus sumaišyti.

Estijoje teko ragauti kelių skirtingų desertų su kama grūdų mišiniu, kuriuos estai taip ir vadina „Kama“. O desertui, ragautam Avinurme medžio meistrų centre, šeimininkės naudoja ne „Kama“ grūdų mišinį, bet džiovintos juodos duonos trupinius.

Desertas su „Kama“
6-8 porcijos

Desertas su juodos duonos trupiniais
Desertas su juodos duonos trupiniais
Moteris.lt (G. Barauskienės nuotr.)
Reikės:
400 g varškės,
250 ml 35 proc. grietinėlės,
2-3 šaukštų kama mišinio,
2-3 šaukštų cukraus,
šaukštelio vanilinio cukraus,
6-8 šaukštų braškių uogienės (šviežių ar konservuotų vaisių, uogų),
kelių lapelių mėtų.

Kaip gaminti
* Į varškę įmaišykite kama miltų mišinį.
* Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vanilių cukrumi ir įmaišykite į varškę.
* Į serviravimo indelį dėkite šaukštą uogienės, 2-3 šaukštus varškės mišinio, papuoškite mėtomis, uogomis, vaisių gabaliukais.

Kama mišinys naudojamas ne tik desertams ruošti. Jo įmaišoma į kefyrą, pasukas, natūralų jogurtą. Grūdų mišinyje gausu ląstelienos, mineralų ir vitaminų. Beje, estai gamina ir šokoladą su kama mišiniu.

„Kama“ grūdų mišinio pakuotė
„Kama“ grūdų mišinio pakuotė
Moteris.lt (G. Barauskienės nuotr.)

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis