Paukštienos šašlykas

...iš širdelių. Kas mėgsta paukščių širdeles, neatsilaikys neišbandęs šio recepto. Beje, tai ne tik skanus, bet ir nebrangus patiekalas.

Reikės:
0,4-0,5 g širdelių,
1 citrinos sulčių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto sojų padažo,
2-3 česnako skiltelių,
100 ml karšto vandens,
aliejaus kepimui,
medinių iešmelių,
15-20 kietesnių vyšninių pomidorų,
saujelės petražolių.

Kaip gaminti
* Širdeles nuplaukite ir pašalinkite nereikalingas gysliukes ir riebalus, jeigu yra.
*Česnako skilteles nulupkite, sutrinkite iki tyrės, sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir sojų padažu. Užpilkite karštą vandenį ir viską sumaišykite. Kai marinatas atvės, įmaišykite citrinos sultis. Marinatą užpilkite ant širdelių, išmaišykite. Palikite širdeles per naktį arba trumpiausiai 2-3 val. marinuotis. Į vandenį pamerkite medinius iešmelius.
* Marinuotas širdeles ir nuplautus pomidorus suverkite ant iešmelių (pomidorus galima kepti keptuvėje atskirai, nesuverti ant iešmelių). Įkaitinkite keptuvę ir kepkite ant vidutinio karštumo ugnies apie 4-5 min. iš kiekvienos pusės. Kepdami pašlakstykite širdeles ir pomidorus likusiu marinatu.
* Iškeptas širdeles pabarstykite sukapotomis petražolėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis