Daržovių salotos su žuvimi ir kiaušiniais

Tikriausiai tai viena iš Nicos salotų versijų – daug daržovių, šiek tiek žuvies ir kiaušinių. Vieni šias salotas gamina be bulvių, kiti – be kiaušinių, treti įberia fetos. Arba ruošia įmantresnį užpilą.

Salotoms reikės:
200 g virtų žaliųjų šparaginių pupelių,
8 juodųjų alyvuogių,
½ romaninės salotos,
4-5 vynuoginių pomidorų,
4 ančiuvių filė,
2 virtų kiaušinių,
2 virtų bulvių,
150 g konservuoto tuno savo sultyse,
raudonojo svogūno ropelės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
nedidelio prancūziško batono.

Užpilui reikės:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
½ šaukšto garstyčių pastos,
½ šaukšto skysto medaus,
šaukšto citrinų sulčių.

Kaip gaminti
* Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite. Vienus panaudokite dubeniui iškloti, kitus smulkiai suplėšykite.
* Tuną nusunkite ir sukratykite į salotų lapais išklotą dubenį. Suberkite suplėšytus salotų lapus, nuplautus ir perpjautus pomidorus, pasūdytame vandenyje išvirtas šparagines pupeles (jas galima supjaustyti ir smulkiau), sudėkite į keturias dalis supjaustytus kiaušinius ir bulves, sumeskite ančiuvių filė, nuluptą ir žiedais supjaustytą svogūną bei alyvuoges (jeigu su kauliukais – išimkite juos).
* Užpilui sumaišykite visus komponentus ir užpilkite ant salotų. Pagal skonį užberkite druskos, pipirų. Patiekite su prancūzišku batonu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis