Krepšelis su rabarbarais ir ledais

Kulinarinė pamoka: kaip iškepti krepšelį įdarui?

Įdaras gali būti įvairus: plakta grietinėlė, saldi maskarponė, vaisiai, uogos, džemas, pudingas ir t. t. Šiems skanėstams sudėti pirmiau reikia iškepti krepšelį. Tai nesunku.

Reikės:
230 g miltų,
125 g sviesto,
2 kiaušinių trynių,
100 g miltelinio cukraus,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
2 šaukštų šalto pieno,
žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti
* Kambario temperatūros sviestą ištrinkite iki purumo su milteliniu cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi.
* Į sviesto masę po vieną įplakite trynius.
* Suberkite prie sviesto ir kiaušinių miltus ir maišykite, kol tešla taps trupinių konsistencijos. Tada užpilkite pieną ir sulipdykite tešlą į kamuolį. Daug minkyti nereikia. Padėkite tešlą valandai į šaldytuvą. Kad nedžiūtų, galima įvynioti į maistinę plėvelę.
* Tešla išlipdykite skardines arba iškočiokite tešlą ir įklokite ją į skardines, peiliu pašalinkite tešlos perteklių nuo kraštų (jų prireiks trupiniams ant krepšelio įdaro). Tešla pripildytas skardines padėkite 1 val. į šaldytuvą.
* Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į skardutes su tešla įklokite po didesnio skersmens nei jos kepimo popieriaus apskritimus ir ant jų pripilkite žirnių, pupelių arba specialiai kepimui skirtų keraminių žirnelių. Jie padeda krepšelio dugnui iškepti lygiam, kai kepama be įdaro.
* Kepkite apie 12-15 min. Baigiant kepti kepimo popierių su keraminiais žirneliais nuo krepšelių nukelkite ir pakepę krepšelius dar 2-3 min. ištraukite juos iš orkaitės, atvėsinkite.
Kitas būdas apsaugoti krepšelių dugną nuo „pagalvėlių“ – kelis kartus subadyti dugno tešlą šakute, tada kepti.

Shutterstock nuotr.
Rabarbarų įdarui reikės:
5-6 rabarbarų kotų,
2 šaukštų cukraus,
200 ml ledų.

Shutterstock nuotr.
Kaip gaminti
* Rabarbarus supjaustykite 2-3 cm griežinėliais, sumeskite į puodą, užberkite cukrų ir užpilkite 120 ml vandens. Užvirkite, karštį sumažinkite iki silpno. Pakaitinkite rabarbarus 2-3 min., išgriebkite kiaurasamčiu į lėkštę. Sirupą pavirkite dar 10-15 min., kad sutirštėtų.
* Grąžinkite rabarbarus į sirupą, pamaišykite. Šaukštu padalinkite juos į tešla išklotus krepšelius. Ant viršaus užtrupinkite tešlos likučius. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15-17 min.
* Pyragaičius patiekite karštus su ledais ir rabarbarais, jeigu visų nesunaudojote įdarui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis