Daržovių troškinys su alyvuogėmis

Troškiniui tinka įvairiausios daržovės, jų santykį rinkitės patys. Jeigu mėgstate morkas, paruoškite troškiniui jų daugiau, patinka salierų kotai – dėkite į troškinį jų daugiau.

Reikės:
10-15 alyvuogių,
1 šaukšto kaparėlių,
2 saliero kotų,
2 morkų,
baklažano,
svogūno ropelės,
2 stiklinių mėsos sultinio,
1 saldžiosios paprikos,
žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių,
1 šaukšto raudonojo vyno acto,
2-3 pomidorų,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepimui,
1 šaukšto sviesto.

Kaip gaminti
* Morkas nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Saliero kotus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
* Iš nuplautos paprikos pašalinkite sėklas, minkštimą supjaustykite gabaliukais.
* Baklažaną nuplaukite ir supjaustykite didesniais kubeliais.
* Svogūną nulupkite, supjaustykite ir įkaitintame aliejuje keptuvėje apkepkite 5-7 min., iki ims skrusti. Sukratykite į troškintuvą, įdėkite sviestą ir kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Įpilkite stiklinę sultinio. Sukratykite gabaliukais supjaustytus nuplautus pomidorus.
* Tada ant smarkios ugnies 5-6 min.įkaitintame aliejuje apkepkite salierą ir suberkite į troškintuvą prie svogūno. Apkepkite papriką 5-6 min. ir sukratykite į troškintuvą, tą patį padarykite su morkomis ir baklažanu. Kai visos daržovės bus jau troškintuve, užberkite druskos, pipirų, aitriąją papriką ir supilkite likusį sultinį, vyno actą, sukratykite alyvuoges, kaparėlius. Ant nesmarkios ugnies kaitinkite dar 2-3 min. Skanu pagardinti natūraliu jogurtu, prieskoniniais žalumynais, pavyzdžiui, baziliku.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis